2013-02-28 13:32:54• hírek • Kocsis Zoltán

Se románul, se magyarul nem tudnak az USL polgármesterei

Az ominózus kányaházai felirat
Az ominózus kányaházai felirat

A jelek szerint mindegy, hogy román vagy magyar, kampány vagy erőfitogtatás, nyomtatott vagy kézzel írott szöveg - egyes USL-és polgármesternek, komoly, már-már legyőzhetetlen problémát okoz a helyesírás. Hiába, kizárólag a választási eredmény senkit sem tesz arra méltóvá, hogy egy közösséget vezessen!

Az USL-és polgármesterek kultúrszintjéről legutóbb Gheorghe Copil kányaházai elöljáró tett szégyenbizonyítványt. A Szociál-Liberális Szövetség szociáldemokrata szárnyát képviselő Copil és alpolgármestere, Dinu Birtoc között legendásan rossz a viszony, kettejük konfliktusa nem egyszer tettlegességig fajult. A háború újabb csatájaként Copil a minap lepecsételtette Birtoc alpolgármesteri irodáját, az ajtóra pedig kézzel írott szöveget ragasztott.

Amely azonban hemzseg a helyesírási hibáktól!

Az ajtón a szerkesztőségünkbe is eljuttatott fénykép tanúsága szerint a „Sa sagilaza biroul vicelui pana la noii aleger de vice" felirat éktelenkedik. Amely azonban helyesen így hangzik: Se sigileaza biroul vicelui pana la noile alegeri de vice.

Emlékezhetünk egy hasonlóra bakira a tavalyi önkormányzati választások idejéről. Akkor Pop Dumitru szatmárudvari polgármester a következő, gyalázatosan helytelen szövegű plakáttal akarta meggyőzni községe magyar lakosságát: szavazzon rá. „Ne álicsátok meg! Pop Dumitru Dorel Egy polgármester hosszutávon".

Ezek után arra lennénk kíváncsiak, németül vagy angolul jobban menne-e, tisztelt polgármester urak?

Szatmárudvari 2012

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: